Yayın hayatına başlayan “Yeşil Çevre Haber”in hayırlı olması dileklerimle söze başlamak istiyorum. Artık, ortaklarımızla ve çevre ile ilgili kurum ve kuruluşlarımızla Yeşil Çevre Haber platformunda daha yakın iletişim kuracağız. “Yeşil Çevre Haber”in oluşmasında emeği geçen çalışma arkadaşlarıma ve özellikle oluşuma büyük katkı sağlayan BPR İletişim'in değerli çalışanlarına teşekkür ederim.
Yeşil Çevre,doğaya,insan faktörü adına hizmet etmeyi amaçlamış, şehrimizin kirletilen su kaynaklarını arıtma yapmak sureti ile zararsız hale getiren ve bölgemizin yer altı ve yer üstü zenginliklerini korumayı amaçlayan, aynı zamanda sosyal anlamda bölge halkına hizmet eden, tamamen bölge sanayicisinin öz sermayesi ile kurulmuş, yerel yönetimler ve İl Özel İdaresi'nin ortak akıl ve fikirlerinin vücut bulmuş halidir. Yeşil Çevre, Bursa’nın doğu bölgesindeki Kestel ve Gürsu ilçelerimiz ile KOSAB, GÜSAB, Barakfakih, Kestel 2. Sanayi Bölgesi ve İsabey bölgesinde bulunan endüstriyel tesislerin evsel ve endüstriyel atıksu kirliliğini ortadan kaldırmak amacı ile 1163 sayılı Kooperatifler Kanunu kapsamında özel hukuk hükümlerine tabi olarak 1998 yılında kurulan ve kar amacı gütmeyen bir kuruluştur. Günlük atıksu arıtma kapasitemiz 52.500 m3/gün’dür.
Arıtma tesisimiz su kirliliği kontrol yönetmeliğinin ön gördüğü kriterlere uygun olarak arıtma hizmeti vermektedir.Bünyesindeki laboratuarımızda tesisimize gelen atıksu kirlilik yükleri ile gerekli arıtma işlemlerinden sonraki çıkış suyu analizleri günlük olarak yapılmakta ve raporlanmaktadır. Ayrıca arıtma tesisimiz Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın ilgili birimlerince sürekli denetlenmektedir.
Yeşil Çevre, kendisine vizyon olarak; konusunda ilk olmanın sorumluluğu ve çevre bilinci ile Avrupa standartlarında arıtma yapmak, ülkemiz sanayisi için model oluşturmak ilkelerini benimsemiştir.
Şehrimizin doğu bölgesinin hemen hemen tamamını kapsayan bir alanda oluşan su kirliliğini ortadan kaldırmak maksadı ile ortak arıtma tesisi kurma fikri bana göre ülkemiz için 21. yüzyılın imece efsanesidir. Bu örnek projeye katkı sağlayan herkese bir vatandaş olarak teşekkür etmek istiyorum. Yeşil Çevre; geldiğimiz noktada birbirlerine yakın aynı havzada yer alan sanayi bölgelerine model olarak önerilmeye başlanmıştır. Bu durum bizi vizyonumuzun gerçekleşiyor olduğunu görmekten dolayı memnun etmektedir.
Yeşil Çevre olarak kendimizi sadece bölgede üretilen atıksuları arıtan bir tesis olmanın ötesinde görüyoruz. Çevre denilince aklımıza gelen her türlü olumsuzluğun ortadan kaldırılması için çaba sarfeden ve sosyal sorumluluk bilinci içinde çevrecilik şaheserlerinin vücuda getirilmesi çabalarının içinde olmak istiyoruz. Bunun için ilçe belediyelerimizle, okullarımızla, muhtarlarımızla, ilçe tarım müdürlüklerimizle, ziraat odası başkanlarımızla, OSB’lerimizle iş birliği yapıyoruz. Çalışmalarımız her geçen gün güçlenerek devam edecektir. Kısacası bölgemiz insanı için çevre denilince akla gelen kuruluş olmak, onlardan biri olmak en büyük amacımızdır.