Yeşil Çevre olarak İSG politikamız, çalışanlarımızın en değerli varlıklarımız olduğu düşüncesinden yola çıkarak onlara sağlıklı ve güvenli bir çalışma ortamı sağlamak, bu konuda yasal mevzuatlara uygun şekilde üstümüze düşen görevleri sonuna kadar yapmaktır.
Bu çerçevede iş sağlığı ve güvenliği çalışmalarında bizlere rehberlik ve danışmanlık yapan Burtem Ortak Sağlık Güvenlik Birimi ile yaptığımız çalışmalar, konuya olan duyarlılığımızın en büyük göstergesidir. Tesisimizdeki tüm noktalarda, sahada yapılan tüm çalışmalar sırasında bir iş kazası gerçekleşmemesi için proaktif çalışmalar yapılmakta, yaşanan ramak kalalar kayıt altına alınmaktadır. Çalışanlarımızın sağlık tetkik ve muayenelerinin düzenli olarak yapılmasına ve iş sırasında kullanmaları gerekli olan kişisel koruyucu donanımların, KKD zimmet tutanakları ile eksiksiz teslim edilmesine büyük özen gösterilmektedir.
İş sağlığı ve güvenliği eğitimlerinde mevzuat gereği anlatılması gerekli konular yanında çalışanlarımızın, yaptıkları spesifik çalışmalarda karşılaşabilecekleri riskler ve alınması gerekli önlemler hakkında bilgiler verilerek bilinçlenmeleri hedeflenmiştir. Çalışma ortamı detaylıca incelenerek tesisimizin bütününü kapsayacak şekilde risk değerlendirme raporu hazırlanmıştır.
Çalışan temsilcilerimiz ve acil durum ekiplerimize görev, yetki ve sorumlulukları ile ilgili bilgilendirme eğitimleri verilmekte olup, tüm çalışanlarımızın yangın eğitimi alarak yapılan acil durum tahliye ve yangın söndürme tatbikatları ile acil durumlara hazır hale gelmeleri sağlanmaktadır. Yangın ihtimaline karşı yangın söndürücülerimiz yeterli sayıya çıkarılmış olup, periyodik olarak 6 ayda bir kontrolleri yapılmakta, 2 yılda bir dolumları gerçekleştirilmektedir.
Ortam ve kişisel maruziyet ölçümleri (gürültü, aydınlatma, termal konfor, toz, VOC) yaptırılmış, ortaya çıkan uygunsuzlukların giderilmesi sağlanmıştır.
Elektrik iç tesisatı uygunluk raporu alınmış, topraklama, paratoner ve saha genelinde kullanılan vinç, kompresör, jeneratör, hidrofor vb. iş ekipmanlarının periyodik kontrolleri yaptırılmıştır. Saha genelinde eksik olan sağlık ve güvenlik işaret levhaları tespit edilerek, ilgili yerlere asılması sağlanmıştır.
Havuzlar üzerindeki can simitlerinin sayısı artırılarak halatlar yenilenmiştir. Havalandırma havuzu bakım çalışmaları sırasında çalışanların yüksekte çalışma yapması durumunda kullanılmak üzere yatay yaşam hattı oluşturulmuştur.
Sahadaki kimyasallar için bir depolama alanı oluşturulmuş, sağlık ve güvenlik işaret levhaları ile belirlenmiştir. Kimyasallar için özet MSDS’ler oluşturularak laboratuvara ve ilgili kısma asılmaları sağlanmıştır.
Çizimi yapılarak ilgili noktalara asılan idari bina ve genel tesis acil durum kaçış ve tahliye planlarında, yönlendirme işaretleri ile acil durum toplanma bölgesinde toplanmanın en kısa yolları belirtilmiştir. Tesisimizde 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu kapsamında üstümüze düşen tüm yükümlülükler dün olduğu gibi bugün de tüm hassasiyetiyle yerine getirilmektedir.