2017 yılını uğurlarken

2017 yılını uğurlarken

Yeşil Çevre olarak 2017 yılını başarı ile tamamlamanın mutluluğu içindeyiz. 2017 yılı, yeni projelerimizin başlangıç aşamalarını tamamlama, fizibilite çalışmalarının başlatılması, ihtiyaç duyulan yönetmelik revizelerinin yapılması, sosyal sorumluluk projelerimizin planlanarak gerçekleştirilmesi ve yeni projelerimiz ile ilgili aciliyet gerektiren kararların alınmasının yanı sıra; görev süresi dolan yönetim kurulumuzun seçim gündemli olağanüstü genel kurulumuzun gerçekleştirilmesi sureti ile tamamlanmıştır. Genel kurul sonucu alınan kararların yönetimimize, Yeşil Çevre ailesine ve çevremize hayırlar getirmesi dileğiyle oluşan yeni yönetim kurulumuzu bu sütunda sizlerle paylaşmayı önemli buluyorum.

Yönetim Kurulu üyelerimiz aşağıdaki isimlerden oluşmaktadır:

YÖNETİM KURULU ASİL

* Yön. Kur. Başkanı İzzettin KÜÇÜK

* Yön. Kur. Baş. Yard. İbrahim BURKAY

* Sayman Arif DEMİRÖREN

* Sekreter Güngör GÜLENÇ

* Üye Cemail VARDAR

* Üye Orhan SERBEST

* Üye Necip ERSUDAŞ

* Üye Âlaaddin DAĞLI

* Üye A. Nadir HAMZAGİL

DENETLEME KURULU ASİL

* Üye Ali AY
* Üye Osman ELİBOL
* Üye Ali SINIKSARAN

YÖNETİM KURULU YEDEK

* Yedek Üye Hasan ALTINSU
* Yedek Üye Burhan SAYILGAN
* Yedek Üye Cihan AKTAŞ
* Yedek Üye Hasan DÖNMEZ
* Yedek Üye Cem HISIMCIL
* Yedek Üye Hilmi AKSAKAL
* Yedek Üye Ercan YILDIRIM
* Yedek Üye Sezgin BERBEROĞLU
* Yedek Üye Rıfat AVCI

DENETLEME KURULU YEDEK

* Yedek Üye Bayram UÇKUN
* Yedek Üye İbrahim IŞIK
* Yedek Üye Hüseyin ERDEM

Bu vesile ile bugüne kadar yönetim kurullarımızda bulunan, yeni yönetimde görev almayan tüm yönetim kurulu üyelerimizin çalışmalarımız esnasında şahsıma ve çalışma arkadaşlarıma duydukları güvenden ötürü teşekkür eder, bundan sonraki iş hayatlarında başarılar ve sağlıklı, uzun ömürler diliyorum.

YEŞİL ÇEVRE ARITMA TESİSİ İŞLETME MODELİ SANAYİCİMİZE KAZANDIRDI

Yeşil Çevre Hizmet ve İşletme Kooperatifi ortak arıtma tesisi projesini, bildiğiniz gibi 21. yüzyılın imece efsanesi diye tanımlamıştık ve kabul gören, beğenilip kullanılan bir tanımlama olmuştu. Malumunuz olduğu gibi imece, bir hizmetin karşılık beklemeden müşterek çaba ile yerine getirilmesidir. Başlangıçta maddi bir kazanç planlamadan sadece yasaların getirdiği zorunluluk nedeni ile ortak arıtma tesisi olmanın getirdiği düşük maliyetli avantajı, başlı başına kazanım olarak görülmüş, bunun dışında ilave bir kazanç öngörülmemiştir. Yaygın kanaat böyleyken, öngörüsü yüksek Yeşil Çevre yöneticileri Yeşil Çevre’ye iştirak etmenin bölgemiz sanayicisine ekonomik arıtma hizmetinin yanı sıra, ödedikleri katılım bedelleri karşılığı ellerinde bulundurdukları Yeşil Çevre deşarj haklarının gelecekte sanayicimize önemli kazanç sağlayan haklar olacağını ifade etmişlerdi. Bugün geldiğimiz noktada öngörüsü yüksek yöneticilerimizin tespitleri gerçekleşmiştir.

Yeşil Çevre ortaklarının 2002 yılında arıtma tesisinin inşası için ödedikleri bedeller karşılığında elde ettikleri deşarj hakları, ortaklarımızın yüzünü güldüren bir değer haline gelmiştir. Debi deşarj hakkı olan endüstriyel ortaklarımızın bu hakları ve evsel ortaklarımızın ortaklık hakları; oluşturulan yönetmelikler, ana sözleşmedeki değişiklikle, alınan yönetim kurulu kararları ve ekonomik yeni şartlar debi deşarj haklarını daha anlamlı hale getirmiş, ortaklarımızın yönetmeliklerimize göre değerlendirebildikleri haklar haline gelmiştir. Bu vesileyle Yeşil Çevre’nin kuruluşuna öncülük edenlere inanıp bu projeye en başından itibaren destek veren, katılan ortaklara ve Yeşil Çevre’nin oluşmasında küçük büyük emeği olan herkese teşekkür etmeyi borç biliyorum.

Özetle diyebiliriz ki, Yeşil Çevre’nin kurulmasıyla öncelikle şehrimizin doğu bölgesindeki akarsularımızın kirletilmesinin önüne geçilmiş, sanayicimiz yasalar karaşınında arıtma yükümlülüğünü yerine getirmiş, bu yükümlülüğü ekonomik olarak sürdürülebilir biçimde yerine getirmesini sağlamış, sanayicimiz yaptığı bu yatırım bedelini bir şekliyle geri almasını sağlamıştır.

ÜSTÜN HEYECAN İLE YENİ PROJELER

Yeşil Çevre’nin ilk kurulduğu yıllardaki ortağına kazandırma hedef ve öngörüsü, yeni hedef projeleri için de öngörülmektedir.
Su Geri Kazanım, Tehlikesiz Ambalaj Atıklarının Toplanıp Ayrıştırılması, Yetkilendirilmiş Kuruluş Statüsünün Kazanılması Yeni dönem hedef projeleridir. Yönetim kurulumuz başta Sayın Valimiz ve Yönetim Kurulu Başkanımız İzzettin Küçük ve Başkan Yardımcımız ve BTSO Başkanı Sayın İbrahim Burkay ile yönetim kurulumuz bu hedefleri idaremize vermiştir. Anılan projelerin ortaklarımıza kazanç olarak geri dönmesi için elimizden gelen en yüksek performansı göstermek sureti ile bize duyulan güvene layık olmaya çalışacağız. Bu nedenle 2018 yılının anılan projelerimizin başlanıldığı yıl olacağına inanıyorum.

ORTAĞIMIZA MALİYETİNE HİZMET SUNUYORUZ

Yeşil Çevre, kâr amacı gütmeyen, ortaklarına kâr dağıtmayan, maliyet esaslı hizmet sunan işletme kooperatifidir. Bu statüsüne uygun olarak ortaklarımıza arıtma tesisi hizmete girdiği günden bugüne kadar arıtma hizmeti ve sonrasında başlattığı çevre danışmanlığı hizmetini de maliyet esaslı vermeyi sürdürmektedir. Bu özelliği ile Bursa’da diğer arıtma tesislerine göre (kamu-özel sektör) en uygun atıksu arıtma tarifesine sahiptir. Çevre danışmanlık hizmetinde özellikle bölgemizde danışmanlık tarifelerinin ortaklarımız lehine yeniden belirlenmesinde etkili olmuştur. Hedefimiz, ortaklarımıza farklı alanlarda hizmet ağımızı genişleterek Yeşil Çevre’yi ortaklarımız için daha anlamlı kılmaktır. Başta yönetim kurulumuz ve ortaklarımızın güvenine sahip oldukça yeni hedeflere ulaşmamız zor olmayacaktır.