Yeşil Çevre’nin Yeni Hedefleri

Yeşil Çevre’nin Yeni Hedefleri

Destek ve güvene teşekkürler...

S.S. Yeşil Çevre Arıtma Tesisi İşletme Koo- peratifi, tesis kapasitesini ilk etapta altyapı olarak 150.000 metreküp/güne çıkartmış, arıtma kapasitesinin de 100.000 metreküp/ gün kapasiteye yükseltilmesi projeleri-

ni tamamlamıştır. Bu yatırım kararının alınmasında kararlılık gösteren başta Sayın Valimiz ve Yönetim Kurulu Başkanımız Münir Karaloğlu’na, Başkan Yardımcımız ve BTSO Başkanımız Sayın İbrahim Burkay’a, Başkan Yardımcımız Sayın Emin Akça ve Yönetim Kurulu üyelerimiz Talat Özen, Orhan Serbest, Arif Demirören, Necip Ersudaş, Ali Sınıksaran ve Cemail Var- dar’a, bu süreçte bizlere duydukları güven ve verdikleri desteklerden ötürü teşekkür ederim. Bu yaklaşımları, kararlaştırdığımız projelerin 15 ay gibi kısa sayılabilecek bir sürede tamamlanmasında birinci dereceden motivasyon unsuru olmuştur.

Bu süreçte bizlere destek ve anlayış gösteren Sayın Vali Yardımcımız İbrahim Avcı’ya, Çevre ve Şehircilik İl Müdürümüz Sayın Eyüp Gül ve çalışma arkadaşlarına, Gürsu

Kaymakamımız Sayın Mehmet Makas’a, Kestel Kaymakamımız Sayın Ziya Polat’a, Gürsu Belediye Başkanımız Sayın Mustafa Işık ve çalışma arkadaşlarına, Kestel Beledi- ye Başkanımız Sayın Yener Acar ve çalışma arkadaşları ile bölgemizin tüm muhtarlarına ayrı ayrı teşekkürü bir borç bilirim. Bugün geldiğimiz noktadaki güzelliğe hep birlikte sergilediğimiz güç birliği ile ulaştık.

Yönetim Kurulumuz 17 Aralık 2015 tarihli toplantısında da, atıksuyun ileri arıtma ve geri kazanımı, tesisin kendi elektrik enerjisi- nin üretilmesi ve ortaklarına ait katı atıkları toplayıp ekonomiye kazandırılması için de yatırım kararları almıştır.

ATIKSU İLERİ ARITMA VE GERİ KAZANIM

Yeşil Çevre’nin, bölgede atıksu arıtma tesi- sini planladığı ve kurduğu yıllarda düşün- düğü, ancak dönemin ekonomik şartları nedeniyle gerçekleştiremediği “Atıksuyun ileri arıtımı ve geri kazanımı” projesi için karar alınmış bulunmaktadır. 2016 yılının sonuna kadar kararlaştırılan bu proje için çalışmalar bütün boyutları ile hazırlanarak, 2017 yılı için projenin ihaleye hazır hale getirilmesi planlanmaktadır. Bu projede amaçlanan, Yeşil Çevre ortaklarının ihtiyacı olan nitelikte ve miktarda suyun maliyet esaslı arıtılarak ortaklarına sunulmasıdır. Buna bağlı olarak yeraltı su kaynaklarımızın zenginleşmesine katkıda bulunmak, dolayı- sıyla sebze ve meyve yetiştiren halkımıza da fayda sağlamak olacaktır.

ELEKTRİK ENERJİSİ ÜRETİMİ

Arıtma tesisimizin en yüksek gider kalem- lerinden birini enerji oluşturmaktadır. Bu gideri azaltmak ve ortaklarımıza daha düşük işletme maliyeti sunmak için atık çamurları bertaraf tesisimizden elde edilen buhardan ve tesisimizin belli yerlerine kurulacak gü- neş panellerinden elektrik enerjisi üretilmesi kararı alınarak gerekli fizibilite çalışmalarına başlanmıştır. 2016 sonuna kadar bu projenin de yapım aşamasına gelmesini umuyorum.

ATIKLARIN EKONOMİYE KAZANDIRILMASI

Yeşil Çevre, ortaklarına sunduğu hizmet ağını, ‘Tehlikesiz atıkların toplanarak ekonomiye kazandırılması’nı da eklemek suretiyle genişletme kararı almıştır. Yeşil Çevre ortakları, üretimleri esnasında oluşan tehlikesiz atıklarını toplatıp yasal yollarla bertaraf ettirme/geri kazandırma konusun- da sorunlar yaşamaktadır. Bu projemiz ile de ortaklarımıza; tehlikesiz atıklarının top- lanılması, ayrıştırılması ve lisanslı bertaraf/ geri kazanım firmalarına gönderilene kadar depolanması için gerekli yasal ve fiziki şartları oluşturmak suretiyle hizmet sunmak için çalışmalarımıza başlamış bulunmak- tayız. 2016 yılının bu projemizin hayata geçirildiği yıl olmasını umuyorum.

2016 ve sonrası da bugüne kadar olduğu gibi Yeşil Çevre’nin durağanlaşmadığı yıl ve yıllar olacaktır.