Çisiy Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Muhittin Yalçın, “Ailemizin bir parçası olan Yeşil Çevre, biz sanayicilerin çevreyi de ihmal etmediğimizin bir göstergesi” dedi.
Bursa’nın doğusunda doğanın ve su kaynaklarının korunması çalışmalarının Yeşil Çevre ile birlikte ayrı bir boyut kazandığını belirten Çisiy Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Muhittin Yalçın, “Yeşil Çevre bizi oldukça rahatlattı. Bu yatırım bölge sanayicilerinin çevrenin korunmasına verdiği önemi de gözler önüne sermektedir” diye konuştu.
Tesisin arıtma kapasitesini artırmasının, kendilerinin de bu yönde önünü açtığını kaydeden Yalçın, “Firma olarak biz de kapasite artırımı için girişimlerde bulunduk. Ancak şöyle bir gerçek de var: Buraya katkı koyan, arsasını alan, binasını yapan, tesisi kuran sanayicilerin haklarının korunması gerekiyor. Bundan sonra tesise ortak olacak tüm firmaların, bizlerinki kadar katkı sağlamaları lazım. Yeşil Çevre’yi kuran ve bugünlere getirenlerle yeni katılacak firmaların arasında bir fark olmalı” dedi.
Yeşil Çevre ile birlikte bölge sanayisinin de geliştiğini ve ayağa kalktığını anlatan Yalçın, “Tarım ve sanayinin yan yana olduğu bölgemizde Yeşil Çevre’nin varlığı bizler için bir şans.
Atıksuyun ileri arıtma ile yeniden sanayinin kullanımına sunulması da çok önemli bir yatırım olacak. Projeyi canı gönülden destekliyoruz. Sanayiciler olarak üretim, ihracat yapmaya, yatırımlarımıza devam ediyoruz. Ailemizin bir parçası olan Yeşil Çevre de, biz sanayicilerin doğaya karşı sorumluluğunu yerine getiriyor” ifadesini kullandı.
Öte yandan, 1995 yılından bu yana Kestel OSB’de faaliyetlerine devam eden Çisiy Tekstil, günlük 35 ton üretim kapasitesiyle baskı, dokuma, düz boya, büküm ve aktarma üretimi yapmaktadır. 250 kişiye yakın istihdam sağlayan şirket, 2017’deki yatırımıyla birlikte bu rakamı 400’e çıkarmayı hedefliyor. Ağırlıklı olarak Avrupa ülkeleri ve Ortadoğu coğrafyasına ihracat gerçekleştiren firma, ihracat oranını 2017’de yüzde 70’e çıkarmayı amaçlıyor.