Erşat Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Er, Yeşil Çevre’nin bölgenin çehresini değiştirdiğini belirterek, “Yeşil Çevre bizim gurur kaynağımız. Bundan sonra da gelişimlere ve büyümeye açık olmasını istiyoruz” dedi.
1940’lı yıllarda Uşak’ın Karahallı ilçesinde kurulan Erşat Tekstil, el tezgâhlarıyla başlayan üretimine, 1993 yılından itibaren Bursa’da devam ediyor. Kestel Sanayi Bölgesi’nde 40 bin metrekare üretim alanına sahip olan ve bünyesinde dokuma, boya ve apre bulunan şirket, yılda yaklaşık 20 milyon metre kapasitesiyle erkek ve kadın dış giyim kumaşları üretiyor. Bu alanda Türkiye’nin öncü firmaları arasında yer alan Erşat Tekstil, yurtiçi ve yurtdışında bilinen ünlü giyim markalarıyla çalışıyor. Ağırlıklı olarak Avrupa Birliği ülkeleri ve Rusya’ya ihracat gerçekleştiren firma, üretiminin yüzde 70’ni iç piyasada değerlendiriyor. Bu oranı dengelemek için yatırımlarına hız veren firmanın, halihazırda 532 çalışanı bulunuyor. 78 yıllık tecrübe ve bilgi birikiminin ışığında, en son teknoloji ürünü makine parkuruna sahip olan Erşat Tekstil, yeni teknolojik gelişmeler doğrultusunda kendisini sürekli yenileyerek geleceğe emin adımlarla ilerliyor.
Erşat Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Er, ortakları arasında oldukları Yeşil Çevre ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Yeşil Çevre’nin kurulmasının her şeyden önce bölgenin çehresini değiştirdiğini
belirten Mehmet Er, “Bölge sanayicileri olarak Yeşil Çevre ile birlikte doğaya daha saygılı üretim yapmaya başladık. Çevreye karşı sorumluluklarımızı yerine getirdik. Tabii ki bu yatırım özellikle ihracat müşterilerimiz açısından çok olumlu karşılandı. Çevreye zarar vermeyecek üretim yöntemlerinin geliştirilmesi veya buna uygun yatırımların yapılması çok önemli. Yeşil Çevre, hem büyüme noktasında hem de ihracatta önümüzü açtı. Tesisin kapasite artışıyla birlikte biz de atıksu kapasitemizi artırmak ve yeni yatırımların önünü açmak adına müracaat ettik ve kapasitemizi de yükselttik. Yatırımlarımız devam ediyor” diye konuştu.
Mehmet Er, tesiste arıtılan suyun ileri arıtma yöntemiyle yeniden sanayinin kullanımına verilmesinin gündemde olduğunu da dile getirerek, şöyle devam etti: “Bu özellikle bölgedeki tekstil işletmeleri açısından büyük fayda sağlayacak bir proje. Umarım en kısa zamanda hayata geçer. Çünkü zaman zaman bölgemizde su sıkıntıları yaşanıyor. Yeşil Çevre bizim gurur kaynağımız. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da sanayi tesisleri gibi gelişimlere ve büyümeye açık olmasını istiyoruz. Bölge işletmelerine değer katacak, çevrenin korunması ve sürdürülebilirliğine katkı koyacak projelerini devam ettirmesini bekliyoruz. Tabii ki yatırım planlarında bu konuları ilk sıraya koymasını diliyorum.”