Yeşil Çevre, bölgemizin gurur kaynağı

Yeşil Çevre, bölgemizin gurur kaynağı

Altınsu Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Altınsu, Türkiye’ye örnek olan Yeşil Çevre Arıtma Tesisi’nin kendileri için de gurur kaynağı olduğunu söyledi.

Şehrin doğusundaki endüstri bölgelerinden çıkan atıksuların Yeşil Çevre Arıtma Tesisi ile kontrol altına alınarak arıtıldığını, bu sayede de bölge genelinde gözle görülür bir çevresel gelişimin yaşandığını belirten Altunsu Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Altınsu, Yeşil Çevre’nin Türkiye’de örnek, kendileri için de gurur kaynağı olduğunu söyledi. Hasan Altınsu, “Yeşil Çevre, işletmelerimiz için ayrı ayrı arıtma tesisi kurmak yerine ortak arıtma yaparak bizlere en iyi arıtma teknolojileriyle sürdürülebilir ve temiz çevreye katkı sunmamızı sağlamaktadır. Bu durum firmalar için maliyet avantajı da oluşturmaktadır. Atıksular arıttıktan sonra ortaya çıkan çamurun yakılmasıyla ilgili çevreci projeleriyle de her zaman örnek olmaya devam etmektedir. Tesisin kapasite artırımları, AR-GE ve inovasyon projeleri ile sayısız sosyal sorumluluk projesini takip ediyor ve destekliyoruz. Yeşil Çevre, günümüzün en acil çevre sorunlarına cevap veren bir kurum niteliğinde” dedi.
Yeşil Çevre’den, sürdürülebilir ve gelecek nesillere aktarılacak daha temiz bir çevre için bu tip projeleri geliştirerek devam ettirmesini beklediklerini de kaydeden Hasan Altınsu, çevresel ve sosyal anlamda bugüne kadar yapılan tüm çalışmalar için de yetkililere teşekkür etti.

GEÇMİŞTEN GELECEĞE ALTINSU TEKSTİL

Altınsu Tekstil, 1983 yılında üst segment takım elbiselerde kullanılan %100 viscose ve acetate karışımlı astarları üretmek amacıyla kuruldu. 18.000 metrekare kapalı alana sahip olan ve devamlı büyüyen şirket, değişen günün koşulları ve müşteri talepleri doğrultusunda kendisini ve makine parkurunu geliştirerek, abiyelik, günlük, tesettür, pantolonluk vb. bayan dış giyim üretimine de odaklandı. Geniş bir ürün yelpazesine sahip olan, özel iplikli kumaşlar da üreten firma, yıllık 7 milyon metre üretim kapasitesi ve entegre tesisi ile büküm, dokuma, boyama ve terbiye prosesleriyle iç ve dış pazara yüksek kalitede ürün ve servisler sunuyor. 300’e yakın çalışanı bulunan, üretim kapasitesi, kalite hedefleri ve ürün çeşitliliğini sürekli artıran Altınsu Tekstil, 2017 yılında Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Çevreci Tesis Ödülü’ne de layık görüldü.